Lussekatter

När jag var barn och vid juletid gick till Livbojens julfest, vankades de godaste lussekatter som finns ( utan saffran ) för här på Rörö och längs Bohuskusten var inte saffran populärt, kanske på grund av priset, utan här bakades det med kardemumma i stället. Men nu när vi blivit lite mer ”uppblandad” har saffran blivit vanligare, så även jag bakar saffranbullar till jul. Det tackar vi alla inflyttade och ingifta för! Härligt med nya idéer och människor tänk vad vi kan lära av andra;)

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/e77/80439711/files/2014/12/img_0555.jpg

Fast detta bak blev utan…

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/e77/80439711/files/2014/12/img_0559.jpg

Här kommer receptet på Maud Nilssons lussekatter

200g smör
5 dl mjölk
75g jäst
2,5 dl socker
1/2 tsk salt
1 tsk kardemumma
1ägg
1,5 liter vetemjöl

Smält smöret och värm i mjölken till 37 grader
Smula jästen och rör ut den i lite socker
Blanda alla ingredienser i assistenten och kör degen smidig
Jäs i tio minuter
Forma lussekatterna, jäs i ytterligare 40 minuter
Pensla med ett uppvispat ägg och grädda dem sedan i 210 grader
8 – 10 minuter
Givetvis går det utmärkt att blanda i en påse saffran!
/Martina

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/e77/80439711/files/2014/12/img_0557.jpg

Annonser

En reaktion på ”Lussekatter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s